dressyrwelsh.blogg.se

2016-11-27
19:55:00

1:a Advent!

Det sägs vara 1:a advent idag, men julstämningen lyser med sin frånvaro! Jag har pyntat lite i fönstret med en alldeles för stor stjärna, de blir som ett fönster i stjärnan istället för en stjärna i fönstret, och en stake med ljusen lite på sniskan. Kvällen spenderas i soffan med ett stort glas glögg, massa russin och en clementin, ho ho!
 
Nu har det vart en paus sedan sist, massa skit har hänt och jag har kännt mig förbannad i största allmänhet. Ibland är det skönt att spy av sig här men den här gången har jag sparat den sura karamellen för mig själv. Nu är karamellen slut och det är bara en bitter eftersmak kvar. Det är icke en kul syn att mötas av en krossad ruta på bilen när man kommer ut på morgonen, varför liksom? Inte nog med att de smällde rutan, de stal mina paket också. Antagligen blev bittert besvikna när de öppnade och fann ett gäng schabrak, X antal uppsättningar begagnade fleecelindor och ett kandarträns. Men vad hade de förväntat sig liksom? Att folk skulle lämna värdefulla saker i paket i bilen? Den eller de som gjorde det kan omöjligt ha vart släkt med varken Einstein eller Tomten!
 
Bilen har fått en ny fin ruta, jag fick ett litet hål i plånboken men i slutändan så är det ändå bara ting, man får försöka vara glad för det lilla.....! Så, skit i det nu, den sura karamellen är som sagt slut och den bittra eftersmaken nersköljd med Mobergs glögg och massa russin!
 
Igår var jag och Blomman i Åstorp och tävlade, återigen regional lättA:3. Numer kan vi programmet och genomför alla moment utan att glömma bort oss, övning ger tydligen färdighet ;) Underlaget var ganska "tungt", men Blomman ger alltid minst 100% och för första gången så kände jag att jag börjar få koll på hur jag ska rida på tävling för att få till det! Vi har kortat ner framridningen och kör den mer effektiv istället, noll fokus på att spänna bågen utan enbart jogga och snirkla för att få honom mjuk, följsam och avspänd och så tempoväxlingar och förvänd galopp. Vi spänner inte bågen det minsta, vi letar inte efter någon flashig trav, vi letar bara efter mjukhet och avspändhet. Väl inne på banan lyckades jag behålla mycket mer än tidigare av den avspända känslan och i varje moment så fokuserade vi. Och det gav resultat! För första gången hamnade vi alldeles precis utanför placering! Min fina fina älskade ponny! Snart får de stora hästarna ser upp för den fräcka bruna coben, för nu börjar vi känna oss varma i kläderna! Antagligen blir det en tävling till i år och sedan tar vi tävlingsuppehåll till det rullar på igen, antagligen någon gång i februari. Tänk att detta är så roligt! Jag trodde aldrig jag skulle säg att jag tycker att tävla är roligt. Innan var det alltid förknippat med en enorm prestationsångest blandat med en känsla av att vad gör jag här, men nu, gör vi vår grej, och vad vi gör där? Jo samma sak som alla andra så klart!
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: