dressyrwelsh.blogg.se

2016-07-28
18:58:01

Dressyrtävling i Laholm

Dagens start avklarad, vår första start som hästekipage och vår första dressyrtävling på 5 år. Jag är så nöjd och så glad och så stolt över vår insats idag och allra mest glad och nöjd och stolt är jag över min fantastiska lilla häst! Jag lyckades hålla mina tävlingsnerver i styr, jag är helnöjd med klassvalet och jag känner att blev väldigt rättvist bedömda.
 
Vi startade som första ekipage i klassen vilket kändes rakt igenom skönt! Det blir inte så många hästar på framridningen eftersom detta var den enda klassen som startade kl 13 och vi fick helt nysladdad bana. Vädret va med oss och vi fick lagom varmt och soligt. Vi red ihop 64,5% vi fick många 7:or, en felridning, en felplacerad galoppvolt och slutkommentaren "Jättefin häst med utstrålning! Brister idag i bjudningen och blir lite 4-taktig i galoppen". Och det var precis så det va, han va kanonfin på framridningen, men blev lite spänd och hamnade lite "bakom" mig när vi kom in på banan.
 
Så vi kommer igen, jag har hittat lite tävlingar här och där som jag tycker verkar lämpliga för oss inom rimligt avstånd. För det här var jättekul! Särskilt när man lyckas hålla sig lagom nervös och det inte slutar med att jag håller på att svimma påväg in på banan när det är vår tur ;)
 
Här är lite bilder från dagen! Mina fantastiska stallkamrater hängde med och supportade, vi trivs verkligen helt underbart bra med dom och den gården, det känns som att vi liksom bara hittade hem <3
 
2016-07-25
13:12:13

Spännande up-comming plans!

Nu ska ni få höra! Blomman och jag har anmält oss till en tävling, en riktig dressyrtävling! En som innebär knoppar, kavaj och blingpannband, en som innebär nervositet och förväntan och som antagligen kommer väcka den där förbaskade tävlingsmänniskan i mig. En som får mig att fundera på om vi är redo och som får mig att inse att det kommer jag aldrig tycka vi är. Så jag tryckte på knappen och helt plötsligt blev det på riktigt.
 
Jag förväntade mig att känna tvivel och nervositet redan nu, för som regel brukar jag inte önska något annat än att få spy i någon av krukorna innehållande blomdekorationer när det är dags, men den här gången känner jag mig bara förväntansfull. Plötsligt känns det inte som att det är så himla allvarligt. Jag har tänkt att usch, inte tävla, tänk om min fina hingst får dåliga resultat och han inte får ston. Men han får ju inte särskilt många ston ändå, så det känns som att vad spelar det för roll? Vi ska helt enkelt bara ut och göra något kul tillsammans. Vi ska vinna den inofficiella tävlingen som inte finns om vilken häst som är finast och vi ska se vad domaren tycker om nuläget. När vi vet det ska vi träna på de delar vi brister i och sedan ska vi ut och visa att vi tränat. Om vi kommer sist, först eller i mitten spelar ingen roll, vi ska bara ha en kul dag och visa oss bland folk och jag känner mig stolt och glad över min häst oavsett resultat. Kanske handlar allting trots allt inte om att vinna, kanske kan man ha roligt på tävling ändå, jag vill tro det! :D
 
 
 
2016-07-23
09:33:30

Första semesterdagen!

Igår somnade jag ifrån både godispåsen, glassen och latten, vid sisådär halvniotiden ;) Hade det inte vart för att något otrevligt kryp på benen så jag va tvungen att klia lite vid klockan fyra så hade jag antagligen vaknat piggare än piggast. Nu får jag nöja mig med pigg!
 
Känslan av att två veckors ledighet ligger framför mig är awsome och jag kan inte alls förstå varför vissa envisas med att man måste ha så mycket planer för semestern, för mig är semester att göra vad jag vill när jag vill, om jag vill! Ska strax hoppa in i duschen och sedan styr vi mot Väla (och en tur till Hööks, fast det vet inte sambon än ;). Är ett par saker jag måste och ha ett par saker jag funderar på om jag kanske behöver, eller kanske jag inte behöver dom men vill ha dom, det kan finnas massa olika anledningar till att fylla på garderoben!
 
Nope, dags att hoppa upp från soffan och bege oss!
 
Blomman har också semesterfeeling <3