dressyrwelsh.blogg.se

2015-04-30
14:35:04

Turfman Trotting

Idag har Marriage vart och gått i vagn för första gången på över 1 år!! Det kändes skönt om någon med koll på läget körde första gången, så vi åkte till Halmstadtravet och så fick Johan köra.
 
Och vilken fröjd det var att se henne gå! Hon är fräsch, hon är stark, hon är glad och positiv och även om hon är långt ifrån startklar så känns det som en seger i sig att vi kommit såhär långt! Hon är igång och hon får börja jobba på riktigt!!
 
Så Turfman Racing är numer även Turfman Trotting ;)
 
 
2015-04-29
21:48:44

Ibland rinner bägaren över!

Hur svårt ska det liksom vara att få prata med någon och höra om man kan få fler pillar och boka om en tid??
 
Behövde komma i kontakt med kvinnoklinken tidigare i eftermiddag och höll på att få ett fullständigt frispel! Det enda man kommer till är ett j*vla knappval! Det finns heller ingen repetition av valen utan man får ringa igen om man inte hörde eller glömde. När man sedan kommer vidare får man nya knappval och sedan får man veta att man ska ringa ett annat nummer. När man ringer nästa nummer kommer nya knappval och sedan får man reda på att telefonkön är full för dagen eller att det bara är öppet för samtal en dag i veckan och det va igår, ungefär så.
 
Någonstans där kände jag att jag vill skrika rakt ut och sedan kräkas på telefonen och alla förbaskade nedskärningar på personal som gör att det en vanlig vardag klockan 13.15 inte går att komma fram i en växel och få prata med en människa utan att göra två miljoner knappval och sedan få veta att det ändå inte går.
 
Jag bestämde mig för att nä, så f*n heller att jag tänker gå igenom samma procedur igen imorn och sedan sitta och vänta hela dagen på att de ska ringa upp och då alltid lyckas göra det olämpligt, nä, de räcker nu!!
 
Så jag skickade ett mail, ett rätt upprört sådant, det så att säga speglade in sinnesstämmning ;)
 
Så de ringde upp mig sedan, och jag fick hjälp med det jag ville ha hjälp med och sedan var den saken ur världen!
 
Jag vet att det inte är på den nivån, alltså de jag får prata med när jag kommer fram eller som ringer upp, problemen ligger. Men det kan göra mig så jäkla trött på att det ska vara så jäkla svårt att få konkret hjälp av en fysisk person utan allt, hela jäkla proceduren ska ske så rationellt och kostnadseffektivt så möjligt och har man inte något av de förvalda problemen finns liksom ingenstans att vända sig...... Och det gäller ju inte bara i frågor som mina pillerproblem, det spelar ju ingen roll om det är mobilen eller vad sjutton som helst, teknik i all ära, men jag tillhör den "gamla" skaran som önskar prata direkt med folk, och då räknas jag nog inte ens som gammal..... ;)
 
Bortsett från det har dagen vart kanon! Mer än kanon! Livet när det är som bäst!! Fått massa gjort under dagen och känner mig nöjd och förberedd för imorn :)
 
Hästarna har skött sig kanon! Blomman bjöd på en fantastisk tur! Min inridningshäst utvecklas för varje dag och fuxman har fixat med sina tannabissingar!
 
 
 
 
2015-04-28
22:20:56

Time to go to bed!

Trött som en gnu! Precis vart nere och vattnat blomman (den i krukan alltså ;) ) och tagit in den för natten. Den ser piggare ut nu, haha, de är verkligen ett bekymmer de här med blomman :P
 
Känner mig i alla fall nöjd med min dag, den har vart givande! Jobbet har gått som på räls, uppsatsen tar form även om det känns som att det går i snigelfart och kvällen spenderades med att träna tre hästar. Alla hästarna skötte sig super! Blomman vilade, men han gick ett kanonpass igår så de va välförtjänt! På torsdag ska fina Marriage ner på travet och gå i vagn för första gången på över ett år. Ska bli helt galet kul att se! Glad dock att jag slipper sitta i sulkyn ;) Tanken är att vi ska köra henne själva sen också, men de känns skönt om nån som kan det där med körning tar första turen, även att hon nog är den snällaste, vänligaste häst jag nånsin mött!
 
Nä, som sagt, sängen lockar! Det känns skönt att gå och lägga sig i vettig tid och vakna pigg istället för att knappt inte vakna alls. Dessutom verkar min kropp vilja sova mycket just nu, lika bra och lyssna för jag har INTE tid för att bli sjuk i min tidplan.....!
 
Over and out!