dressyrwelsh.blogg.se

2014-02-27
22:17:31

Lycka

Allting är så bra, jag känner mig så himla nöjd med hela min tillvaro. Jag får väl erkänna att jag varit sjukt orolig och nervös för hur det skulle kännas att ha 2 hundar, men det enda som känns är någon form av fantastisk lyckoruskänsla! Jag är lycklig varje gång jag får säg mina hundar, jag är lycklig varje gång vi är ute och går och det springer 2 glada hundar framför som taggar varann på livet, jag är lycklig för att Fiffi inte längre gråter högljutt när jag lämnar huset och stänger dörren utan henne utan de tycker det är helt ok och är lika lugna och harmoniska när jag kommer hem som när jag gick. Och ikväll är jag lite extra lycklig för ikväll har Thea överträffat sig själv med att det kanske trots allt går att lära sig att gilla hästar! De andra dagarna har hon varit ganska avvaktande mot dem så jag har gett henne jättemycket space för att själv känna när hon känner sig redo att titta närmre på dem. I stallet har hon nästan bara vart när de vart ute för att vänja sig vid miljön och när jag inte behövt vara i boxarna utan kunnat varit bara med henne och försäkrat henne att det är ok.
 
Men så ikväll tänkte jag att det nog var dags att prova ta med henne och Fiffi vid släckningen. Fiffi är ju coolare än coolast med hästarna och det smittar ju helt klart av sig nu när de har skaffat sig en relation. Och det gick så himla bra, vi hade till och med Blomman i duschspiltan och fixade med hans sår!
 
Och tidigare idag så gick vi en timme i skogen och det fanns ju diverse spännande spår att nosa upp men det var inga som helst problem att bryta det. Jag är så stolt över henne, hon är så himla go på alla sätt och jag är så glad att Kitty hittade henne. Visserligen har det bara gått 3 dagar sedan hon kom, men hon har liksom bara passat in, hon är redan som en i gänget. Vissa saker ska nog bara vara så :)
 
Dessutom är "flumkursen" (eller i vardagligt tal Ledarskaps- och grupprocesskursen) vi läser nu väldans intressant! Känns som en kurs som blir givande på ett helt nytt plan. Inte på det där traditionella sättet där man ska sitta och bara mata in teorier som ändå inte funkar i verkligheten sedan, utan en väldigt praktisk kurs. Den kallas upplevelsebaserad. Nästa vecka ska vi spela ett spel. Vi ska låtsas att vi har tagit över en organisation och så ska vi på 3 år få den att gå med vinst. Vi ska producera faktiska enheter och varje "år" är 12 minuter. Tydligen får 1 av 5 grupper företaget att gå med vinst. Vi ska dessutom se vilken av de 4 grupperna i klassen som är mest effektiva. Och så kommer läraren och säger att det inte är en tävling?! Att det är!! Allt som innebär att man kan vara bäst är en tävling! Men, det viktigaste är ju att ha kul och bli en erfarenhet rikare, och längst in i Gustafssonshjärtat så är det nog faktiskt att vinna också ;)
 
Nu ska vi gå och sova! Imorn blir det först ridning ggr 2 och lite aktivering av hundarna (lycka igen) och på eftermiddagen kommer mamma för att passa dem och vi andra drar på en tur till Gbg Horse Show. Jag är så nöjd och lycklig att jag inte ens känner något behov av att fylla på Blommans gardrob, jag ska bara köpa ett nytt hönät. Men jag bad för säkerhets skull Ann-Carin att påminna mig om det när vi är där ifall att jag skulle glömma mig ;)
 
Nope, sängen var det!
Har ingen ny bild, så vi kör på en gammal beachbild. Jag längtar till Thea också hänger med oss ner och öser järnet <3
 
 
 
2014-02-26
18:52:27

Lite det och lite så!

Idag har det vart fullt upp! Stallfix, ridning på räserfuxen, hundpromenad på stranden med Kitty (vi hade "bara" fem hundar med oss och missade vår uppfart i sanddynerna så vi råkade gå typ 1,5 runda istället), inköp av ny hundsäng, kiropraktorbesök, sårtvätt på Blommans ben, hämtat nya paket från Nespresso med nya kapslar och massa annat som jag inte orkar rabla upp.
 
Jag är trött och nöjd, precis som mina fyrbenta vänner och har nu för avsikt att plantera min bakdel i soffan för tv-kväll. Eftersom mina böcker till den här nya kursen inte kommit så kan jag ju tyvärr (hehe) inte läsa något heller. Alltså finns det inte en enda ursäkt för att göra något annat än att helt enkelt ta igen sig lite ;)
 
Här är några bilder från beachen. Vi har det så fantastiskt att man ibland får nypa sig i armen för att förstå att det är på riktigt, inte bara en bubbla!
 
 
2014-02-25
17:29:12

Lantställets Thea

Jag har funderat rätt länge över om jag inte skulle vilja ha en hund till. Jag har dessutom funderat och velat och ältat om jag ville ha en Amris till eller en annan liten behändig hund samtidigt som jag drömt om en egen BC. Jag har velat och önskat länge och jag e fascinerad över att folk runt omkring mig ens orkat lyssna på mitt eviga tjatande om en hund till. I alla fall så i lördags var jag och Kitty på promenad och jag informerade som vanligt henne om att jag skulle vilja ha en till och att jag som vanligt inte kunde bestämma mig för vilken. Framställningen avslutades dock som vanligt med att jag egentligen trots allt allra helst skulle vilja ha en BC.
 
Sedan åkte vi skilda vägar och jag åkte hem för att fixa frisyren på Vicky som skulle på skönhetstävling på söndagen. Första gången jag fått äran att trimma Amris "på allvar" och inte bara för att den ska se snygg ut när vi är och mockar i stallet. Känner mig lite stolt över att bli tillfrågad och ännu lite stoltare över att hon lyckades dra hem ett HP med "min" frisyr :D
 
Hursomhelst, under tiden jag trimmade amerikanare så hade Kitty "råkat" trilla över en annons om en 1-årig BC-flicka. Hon "råkade" skicka länken på FB och då kan man ju inte låta bli att "råka" titta. Eftersom tycker att spontant är trevligt så gick jag all in och ringde på annonsen på söndagen efter att ha ringt och rådgjort med Kitty. Uppfödaren var väldigt trevlig och vi var välkomna att komma och titta. Den dagen som passade bäst blev Måndagen, alltså igår. Så vi packade in oss i bilen och drog till Skepplanda för att träffa lilla Thea.
 
Thea mötte oss på gårdsplanen och jag vet inte om vi kanske bestämde oss redan då ;) Vi fick komma in och vi blev bjudna på fika och fick bekanta oss mer med henne och sedan tog vi en liten promenad med henne och Fiffi. Thea är inte så van vid andra sorters hundar än BC-hundar så hon tyckte nog att Fiffi mest av allt var alldeles för fluffig och alldeles för "o-bc-ig".
 
När man mer eller mindre bara bott på en fårgård hela sin livstid så ter sig världen som väldigt enorm när man tvingas lämna den. Idag har vi mest övat oss på att bekanta oss med varandra och titta på gården. Vi har tagit en promenad ner mellan fälten och vi har titta på hästen. Och såhär långt så går det fantastiskt. Hon är en helt underbar liten hund och även om hela hennes värld har vänts upp och ner och snurrats runt så verkar hon ändå tycka att både jag och Fiffi är helt okej. Det känns bra i hjärtat och jag hoppas och tror verkligen att det här kan bli något väldigt bra!
 
När man har flyttat, fått en ny familj och tittat på hästen så blir man lite trött!