dressyrwelsh.blogg.se

2016-02-16
16:34:59

Vårväder och vinterkyla!

Det är strålande väder och när man tittar ut genom rutan så ser det så himla varmt och mysigt ut, lycka! Så går man ut och inser att det är minusgrader och stenhårt i marken, inte precis vad man önskar när man vill hålla igång hästarna och inte har ridhus :/
 
Men det är som det är, man får lasta och åka och rida där det går, ridhus eller stranden, det är inte mycket annat att göra, det blir knappast bättre av gnäll ;)
 
Blomman fick vila idag, han går ungefär varannan dag just nu och det fungerar super, dels hinner jag och dels verkar han må både fysiskt och psykiskt bra av det. Längre fram när förutsättningarna blir bättre med plusgrader och vår kommer han gå mer, men då kommer han å andra sidan vara i bättre kondition också.
 
Ikväll ska vi köra flyttlass, Kitty och större delen av kennelklubben håller på att flytta ut. Känns lite ofattbart än sålänge. Tänk att vi bott såhär ända sedan slutet på juli förra året, det är en ganska imponerande lång tid. Det kommer bli tomt och konstigt och skönt på samma gång. Svårt att beskriva. Imornkväll drar vi hem till Blekinge med hela kennelklubben. Pappa fyller år och det vill man inte missa!
 
Bjuder på en bild från stranden i eftermiddags och en från stallet imorse, även om det är lite fruset så är det helt underbart!
 
 
2016-02-12
21:44:16

Min dressyrcob!

Igår va Blomman och jag och tränade för Johanna Due Boje. Detta va 3:e gången vi red och det gick bara sådär galet bra! Vi får verkligen till det stundvis och den bra känslan varar längre och längre för varje pass. Dessutom har vi gått mot en betydligt mer liksidig känsla han är mycket mer med mig och framför mig. Vi har ett bättre "flow" och han rör sig mer genom kroppen.

Sedan är det många bitar kvar innan jag är nöjd, jag behöver jobba med att få bättre kontroll på min kropp. Jag behöver lära mig att våga sitta på honom och inte "över" honom, jag behöver lära mig att kunna slappna av och samtidigt vara aktiv, jag behöver lära mig att rida mindre med mina överskänklar och använda hela min kropp på ett bättre sätt för att få honom att spänna av och våga vila på varje steg. Som sagt, många saker kvar, men det känns som att det finns hopp!

Igår kunde jag till och med sitta ner och känna att det gick ganska bra! Det blir dock till att träna bålstyrka för shit som det gungar där uppe! Hur kan en så liten häst röra sig så himla mycket?

Här är lite film från gårdagen. I Galoppen jobbar vi med tagen bakdel och försöker få långsammare steg, vi jobbar även mot piruetter. I traven jobbar vi med att få mer trav i skolorna och på slutet söker vi efter att få honom att våga sträcka ut stegen fullt ut i trav, vi vill helt enkelt ha en travökning.

2016-02-03
20:14:00

Redo för update?

Kanon! För här kommer den!
 
Livet rullar på som bara den! Hela förra året försvann bara i ett nafs och en tolftedel av det nya året är redan passerat! 190km/h som vanligt alltså! Lyckligtvis går ju tiden lika fort för alla så jag ligger ju inte före alla andra, men det är så mycket på G hela tiden, jobb ska göras, hästar som ska ridas, hundar som ska roas, människor som ska umgås med och någonstans där emellan ska man hinna med sig själv också. Oftast prioriteras det ju dessutom i ovan nämnda ordning vilket gör att jag lite för ofta känner mig ganska överkörd! Hade en heltidstjänst inneburit 6 timmars arbetstid hade allt blivit så mycket lättare, då hade man sluppit gå runt med en önskan om fler timmar på dygnet, då hade man ju fått 2 helt gratis! Vid nästa val ska jag rösta på det partiet som lägger fram 6 timmars arbetsdag som standard, om det är moderaterna, för några andra vill jag inte rösta på; Go Reinfeldt! (Jaja, jag veeet att han inte ens är partiledare längre, men ändå! ;P)
 
Nu spårade det ur, som vanligt!
 
Vi återgår till vad vi brukar tala om här; Hästar och hundar!
 
Jag kamperar fortfarande ihop med min syster och våra fem hundar och ibland bor min man här också, då är vi 3 vuxna och 5 hundar (vissa av hundarna räknas som flera, därför brukar de kort och gott kallas kennelklubben). Vi har vårt eget lilla, ganska väl, fungerande kollektiv som i stort går ut på att alla bidrar med något, när ork finns, finns ingen ork så bidrar man inte, då gör man det sen, när orken kommit tillbaka. I perioder orkar den ena, i perioder orkar den andra och ibland orkar ingen och alla har full förståelse för det. Kom aldrig och påstå att jag inte skulle vara anpassningsbar, jag är helt uppenbart otroligt anpassningsbar när jag sätter den sidan till ;)
 
Kusebusen är just nu top notch! Vi har vart iväg på två dressyrträningar och tagit ett megakliv framåt! Just nu känns det som att det faktiskt finns hopp om att vi skall kunna ut och visa upp oss och kanske till och med hävda oss på dressyrbanorna till våren. Bara jag lär mig hålla mina nerver i styr så att jag slipper rida in kritvit i ansiktet med ben som geleråttor.
 
Vi trivs fortfarande med vår childeric och det bästa av allt är att childeric-ellen godkände den när hon kollade hur den såg ut på honom. Materiell lycka när den är som bäst, en sadel som passar OSS, inte bara honom och inte bara mig <3
 
Nu ska jag ut och mata hästar och sedan ska jag in och ställa mig på min balansplatta framför mitt WII och utföra dagens träningspass. Det är dags att ta tag i det här med bålstyrkan, eller i alla fall ge det en chans så jag kan avlasta min stackars rygg. Naturligtvis är det alla de musklerna som är tråkigast att träna som behöver tränas. Fast å andra sidan kan jag inte komma på några andra muskler än ridmusklerna som är roliga att träna, och de är roliga att träna endast för att man bara kan träna dom genom ridning ;)
 
Bjuder på några bilder från sista tiden också!
 
Blomman på väg till ridhuset för att träna!

Thea ääääälskar att simträna!

Fiffi haaaaaaatar att simträna, ingen är förvånad ;)