dressyrwelsh.blogg.se

2016-12-11
19:35:00

Årets sista start!

Idag var det dags för tävling i Viarp. Årets sista start och eftersom jag nu äntligen lärt mig LättA:3an så jag skulle kunna rida den i sömnen så blev det såklart LättA:3. Jag tog med mig mycket sedan sist då jag upplevde att förra starten i Åstorp är den där vi fått till det bäst även om det inte var vårt bästa resultat rent procentmässigt.
 
 
 
Vi behöll den nedkortade framridningen, fokuserar på att jogga och spänna av eftersom det är vår "biggest issue". Han gav en fin känsla från början, lagom framme och framför mig, stora volter, mjuk och rund och så förvänd galopp och så är allt på plats. Jag vill inte "spänna bågen" i dagsläget, för vi är inte där, inte på tävling. Och faktum kvarstår, det är en LÄTT A vi rider, inte landslagsutagningen. Jag har helt och hållet släppt prestationspressen och istället för att ha ont i magen på framridningen så går jag in för att göra vår grej, samma grej som vi gör hemma, enda skillnaden är att vi gör det lite mer uppklädda än vanligt ;)
 
In på banan så blev det lite mer spänt än på framridningen, så blir det alltid, byte av ridhus och bye bye framridningstävlingen som vi inte längre deltar i. Nu är det snart jul så sargen var pimpad med ljusslinga längs heeeela bortre långsidan. Blomman visste inte om han gillade det, jag övertygade honom om att det var för att kasta extra ljus på vår enmansshow som strax skulle börja. Blomman godtog den förklaringen och sen körde vi!
 
Det blir fortfarande stundvis spänt, men det är ungefär hundra tusen gånger bättre än när vi började och det gör mig helnöjd! Vi (jag) kommer numer ihåg att göra alla moment utan att göra om och göra rätt och vi börjar förstå HUR vi ska göra dom för att domaren ska tycka att det ser flott ut. Film finns från starten så bjuder på den här nedan!
 
 
 
 
2016-12-03
13:31:58

Shoppingtime!

Ibland behöver man förnya gardroben lite, ut med gammalt och tråkigt och in med nytt och fräscht! Jisses vad saker jag köpt och sålt genom åren, en del ångrar jag att jag sålt, andra minns jag inte förrän jag trillar över någon gammal bild och saknar de tills jag återigen glömt att jag haft dom och vissa förstår jag inte varför jag ens köpt från början. Just nu har jag haft en rensning, det var ju delar av den rensningen som sedan stals, men rensingen var ändå för att bli av med överflödet av saker jag ändå inte använder och pimpa till det med lite nya saker som jag tycker om och som ska användas. Alltså färre nya saker in än gamla saker ut!
 
Idag blev det en tur till Börjes och lite nya inköp, "transportskydd", tröja och svanssnöre. Jag har inte ett enda täcke med bensnöre längre, jag förstår verkligen inte poängen. Ligger täcket inte bra med ett svanssnöre så är det inte ett täcke som passar in i Blommans garderob, så är det bara. Känner mig väldigt nöjd med inköpen och längtar efter att få prova!
 
Ikväll blir det julbord, imorn fika med en kompis och sedan hemfärd mot Ängelholm igen någon gång på eftermiddagen/kvällen. Nästa helg ska vi tävla, årets sista start, sedan blir det lite vila över jul och sedan igång igen med trimmning inför våren! Det är så roligt att vi kommit igång!