dressyrwelsh.blogg.se

2015-09-27
16:34:00

Söndagspyssel

Hela jag är helt slut i kroppen, håglös liksom, har vart så ett bra tag och det blir inte bättre. Idag har jag vart ledig och spenderat större delen av tiden inne, fixat lite och gjort ett litet röj. Jag gillar när det är städat och hyffsat rent. Helt rent blir det aldrig, inte när man bor med fem hundar. Men det är ok, hellre fem hundar och lite skitigt än helt rent och inga hundar!

Vädret är dock strålande så tänkte passa på att ta ett litet pass med Blomman lite senare. Först får det bli en tur till Rusta, de har mycket kul inredning och så måste jag köpa färg och målartvätt så jag kan måla mina bruna köksstolar, vitt ska det bli!!

 
2015-09-25
16:30:00

Dags för start!

Helgen hemma var underbar! Umgås med familj och vänner hemifrån ibland är guld värt. Även om jag älskar mitt liv på bondgården så är det så värt med en paus och komma hem och bara ”va” ibland, hundarna och jag.

Väl tillbaka har veckan gått i ett. Ridning, jobb, hästar, mer ridning och mer hästar och däremellan lite sömn. För ett par dagar sedan var min underbara vän Mia på besök. Det var henne jag köpte Blomman av. Tänk att man kan köpa en häst och få en bästa vän i affären! Vi red lite i paddocken och jag kan bara konstatera att han är helt brutalt läcker!!! Som han RÖR sig!! Träningsdagarna förra veckan gav verkligen resultat, så loss och mjuk i hela kroppen, som smör, mjukt sådant ;)

I förrgår tog vi en tur i skogen och tränade kondition och i går fick han vila. Kvällen spenderades på Jägersro, de va många fina löp och vi startade såklart i det sista, haha, de brukar bli så av någon underlig anledning. Så blev en skapligt sen kväll.

Idag får det bli ett pass i paddocken igen, vi är verkligen på gång nu. Har dock bestämt mig för att skjuta upp debuten på dressyrbanan till våren. Känns så olönt att lösa massa licenser för ett par månaders tävlande när jag ändå vet att vi behöver slipa på vissa saker. Visst att det tycks vara så att man styra runt lite som hej och hå i lätta klasser, men det är inte det jag vill, jag vill visa upp oss när vi är som bäst. Sen att det är något man får träna på det också, det förstår jag, men jag vill fortfarande känna att vi är redo utifrån min referensram mätt. Som kanske är en aning snävt tilltagen, men ändå ;)

Nope, dags att ta tag i eftermiddagen och ut och roa hästar. Vad mer kan man önska av en fredag :D

Blomman i den brutala nosgrimman från http://www.eponia.se/

 
2015-09-19
12:31:00

Bra avslutning på veckan!

Dagarna efter träningen har Blomman fått vila. Tycker det var välförtjänt, han har gått ganska intensivt en period så ett par dagars vila kändes lägligt. Han vilar helgen ut och sen kör vi igång igen på måndag.

Fölis och jag avslutade veckan med snabbjobb på stranden. Har jag sagt innan att det är ungefär det bästa som finns? Snart är det dags för löp igen och då måste man ju vara i form. Nu efter den 15:e september är det ju dessutom fritt fram på stranden så det är bara att ösa ;)

Helgen spenderas med hundarna hemma i Blekinge. När jag lämnar bondgården och åker och hälsar på i Ronneby så åker jag hem, när jag sedan åker tillbaka till bondgården så åker jag också hem. Det är väldigt bra att ha två hem <3 Det är alltid väldigt skön avkoppling att åka hem och bara vara. Jag älskar mina hästar och allt som livet på bondgården är, men ibland är det välbehövligt att bara vara, och det är lättare på ett sätt när jag inte vet att hästen står utanför dörren och väntar.

Här kommer lite bilder från strandträningen med Fölis. Fölis är en sån där glad häst, jag har aldrig någonsin sett honom lägga bak öronen och sura, det ligger inte för honom!