dressyrwelsh.blogg.se

2013-02-28
21:24:48

Half baked!

Idag har vart en heldag hemifrån. Inte var dag hemkära jag har det vill jag lova! Fixade ponnyn på morgonen och sedan direkt till skolan. Vi börjar en hel halvtimme tidigare än vi är vana vid, vilket gör att lektionen känns oääääändligt lång! Haha, särskilt när det är ett ämne som innebär att man måste ha 200% fokus på vad som sägs och på graferna som ritas på tavlan. Dagens föreläsning var minst lika bra som förra, läraren lika lagom underhållande. Han har dessutom fått mig att FÖRSTÅ en del av EU:s lantbrukspolitik, tro mig, då har man gjort ett förbaskat bra jobb! Den egentligen meningen i det de pladdrar om är så knasig att jag verkligen förstår att de pratar i termer ingen begriper och håller på så länge att till och med någon intresserad tappar intresset. För skulle någon egentligen fatta vad det är de vill har sagt är jag övertygad om att de flesta tyckt att det var fullständig idioti. Men det är ju bara min egen opinion. Jag kan dock inte påstå att det hela resulterade i att få mig såpass intresserad att jag tänker ge mig i leken, nä, det lämnar jag åt folk som inte har något bättre för sig!
 
Efter denna otroligt givande lektion som ska hjälpa mig och mina kompisar att skriva ett arbete om ROT och RUTavdrag, vad nu det har att göra med EU:s lantbrukspolitik att göra vet jag inte, så gick min knubbiga blå bil mot Falkenberg. Halland består ju faktiskt av mer än bara Halmstad, högskolan och Maxibutiker, även om det är det jag hittentills sett mest ;)
 
Hälsade på en klasskompis. Vi hade mer än trevligt! Underbart kul att komma iväg och bara hänga lite hästfritt en dag. Missförstå mig rätt, jag älskar min häst, jag till och med avgudar honom, men till och med folk som är gifta med varandra tycker det är skönt med egentid ibland. Jag är övertygad om att han kände likadant! Var på Horsefarm och kikade. Det fanns massa fint, men mitt intresse fanns främst bland dressyrsadlarna. Det sägs att de ska vara kanonduktiga. Vi får väl se om Blomman får följa med. Jag är dock mer intresserad av att lägga 1000:- extra på en faktisk sadel än på utprovningsavgift. Och faktum kvarstår, det är lättare att fynda privat än av en butik som säljer åt en privat. Och jag gillar fynd!
 
Och så till rubriken då. För så här långt har ju den inte precis haft någon som helst relation till vad som skrivits här. Men det handlar såklart om kakor, vad annars liksom ;) Jag har ätit världens godaste kakor, näst efter Feldts kanelbullar. Cookisar, helt underbara cookisar! De är sega och halvfärdiga och med massa stora bitar mjölkchoklad! De hade dessutom samma effekt som kanelbullarna! Fast att jag är en sådan där person som ääääälskar socker och kakor, så är jag en "smakperson", en liten bit räcker, sedan är jag nöjd. Men varken Feldts kanelbullar eller de här cookisarna gör att man är nöjd med en bit, eller ens en halv. Nä, de liksom bara ber om att bli uppätna, och de ber så mycket och så enträget att man kan bara inte låta bli, de smälter i munnen!
 
Sådär, varsågoda! Det var dagens summering av min dag. Den var precis lika fantastisk som den lät. Nu skaj ag gå ut och pussa på ponnyn, ge han mer mat och sedan studera min rutiga kudde ingående! På återhörande!
 
2013-02-27
18:45:58

The beach!

Idag drog vi till stranden! Det var dimmigt och lite rått, men på något sätt ändå vårigt! Det känns att den är i antågande och jag hoppas den kommer förr, än senare.
 
Hästarna var laddade! Från start till mål. Det gick inte att varken rida snabbt eller länge. Stranden är nästan alltid bäst längst ner mot havet, men där såg det ut som om man befann sig på Arktis snarare än svenska västkusten, så det vara bara den övre, tyngre delen av stranden som var ridbar. Kanske lika bra, när hästarna är lite övertända och helt skulle bocka loss, men inte får en chans, för håller man sig inte till given gångart så gräver man bara ner sig ;)
 
Även om det bara blev en väldigt kort sträcka och endast hälften i galopp, så blev de rejält svettiga, och verkade rätt nöjda. Blomman och jag klättrade en gång i värstingsanddynan också. Den suger, jag vet, för jag provade den igår =P
 
2013-02-26
18:12:55

Nystart

 
Min oförskämt snygga pojk!
 
Idag har vi dragit igång den nya kursen i skolan, ekonomi. Kan ju kanske vara en passande kurs för mig ;) Man kan ju inte anklaga mig för att världens mest ekonomiska person. Men jag lever idag och njuter av mina kronor och ören, det är då ett som är säkert! Massa pengar på banken gör ingen lycklig, däremot kan ju lite pengar på banken vara bra. Allt beror ju på vad man har för ekonomisyn. Men kursen handlar såklart inte om MIN ekonomi, utan om nationalekonomi. Det verkar bli väldigt givande och intressant. Jag trodde jag avskydde ekonomi, men det verkar inte så. Dessutom är läraren fantastiskt underhållande, och det har vi ju konstaterat, att det betyder massor!
 
Fick springa en runda inom Maxi innan jag åkte hem, det Maxit jag handlade på igår hade inte mina flingor. Det är väldigt speciella flingor, det finns alltså inte som alternativ att köpa en annan sort. Jag gillar ingen annan sort. Jag har försökt, men det går inte. Så igår blev jag nästan lite darrig på läppan när de inte fanns på sin vanliga plats när jag skulle ha, och när dessutom skylten i hyllan var borta så insåg jag att shit, de kanske utgår ur icas sortiment igen. Jag blev alldeles upprörd inom mig, hela vägen ut till bilen. Jag fick till och med trösthandla en pirog på vägen ut! Sedan lugnade jag mig och insåg att om de där förbaskade flingorna utgick ur sortimentet borde jag egentligen jubla. För det är nog inte sunt att äta de i den mängden jag gör. Det kan mer liknas vid godistopping än flingor, och största delen av innehållet är socker och havregryn. Min enda chans att bli lite mindre besatt (för det är nog inte riktigt friskt att vara besatt av flingor!) är att de utgår, annars kommer jag aldrig bli kvitt dem!
 
Idag var det ju då slut på det sunda tänket och jag garderade mig genom att köpa två paket på Maxit i stan, för där stog de minsann på sin vanliga plats *nöjd*. Inte för att två paket räcker speciellt länge med tanke på mängden jag konsumerar, men ändå =P
 
Kitty ringde sedan lagom till jag var på väg hem och vi bestämde en promenaddejt på stranden. Fiffi var i sitt esse, det är hon alltid, och sedan avrundade vi med min fantastiska latte. Jag älskar att kunna dricka kaffe för att det är gott nu, inte bara för att det är varmt ;)
 
Blomson fick sig en joggingtur i vårsolen. Vi provade ett novabett, och han verkade mycket nöjd och happy med det. Mjukt som bara den, och han är himla känslig. Han har nog lite vårkänslor dock, för han är tittig som f*n och hoppar och skuttar i sidled för diverse markskuggor och halmstrån som råkar blåsa runt. Han är minsann inte alltid så stor och stöddig som han tror, lillkillen <3
 
Nu blir det tacokväll med galoppfilm hos grannhuset med stallgänget. Go mat, gott sällskap och förhoppningsvis en bra film, en tisdagkväll kan vara betydligt mycket sämre!
 
Hej på er!