dressyrwelsh.blogg.se

2015-06-30
15:13:56

När livet är lite bättre än bäst!

Ibland, vissa dagar, så överträffar livet sig själv. Idag är en sådan dag. Sommarvärmen har kommit, tillfälligt eller för att stanna vem vet, vem bryr sig, njut av stunden liksom. Vi njöt av stunden på innergården vid Krapperups slott, med megaräkmacka och latte och underbara vänner! 

2015-06-28
15:17:18

Njuter av livet!

Även om vädret gör att man tror att månaden som kommer snarare är november än juli, så är livet på bondgården bättre än nånsin! Idag har väderguden bestämt sig för mulet, men solen lyckas då och då ta sig igenom och glimma till, vilken energi det ger!
 
Blomman har gått en tur i skogen, just nu har vi mycket fokus på rakriktning. Båda bakbenen ska skjuta på jämt och ett jämt stöd i bägge tyglarna, lättare sagt än gjort, snarare det svåraste man kan göra! Han är lite oliksidig, blir gärna lite "bitig" i vänstertygeln och det bästa sättet att komma åt det är genom slutor och att försöka rida honom rak med alla ben på plats. Ska för säkerhets skull boka in en tandkoll dock, det är aldrig fel och det är ändå dags.
 
Har städat min gamla lya också, det var välbehövligt! Har väntat ett par veckor på att den skulle städa sig själv men det tycks inte hända så nu va de lika bra att ta tag i saken. Ska bara svabba av golven och torka av lite också så är det klart sen. Känns skönt när man kan bocka av sånt från listan av tråkiga saker som måste göras.
 
Och föresten, tror ni inte jag glömde köpa filmen igår? De va mest därför jag alls körde in till stan och det var det enda jag kom hem utan. Men Blomman fick ett nytt sommartäcke, vilken tur, så han slipper stå utan, han har ju sådan enorm brist på täcken :P
 
Nu ska jag ut och galoppera! Sedan får jag väl åka in och göra ett nytt försök med filmen ;)
 
 
2015-06-27
11:46:08

Dags att vakna igen!

Lite tyst och sovande här. Känns som att det är dags att vakna igen! Mitt "nya liv" nu när skolan är slut är otroligt lugnt och skönt! Att jobba, rida och sedan vara klar och inte behöva känna att jag borde plugga och skriva på uppsatsen gör att det känns som att en helt enorm sten bara lättat från mina axlar!
 
Fick dessutom besked igår att C-uppsatsen nu är godkänd och klar att lämnas in för publicering. Inte för att jag kan förstå vem som skulle vara intresserad av att läsa en C-uppsats men det ska tydligen vara på det sättet. Lika bra akademikerna får som de vill ;)
 
Igår va vi i Göteborg och startade. Det gick egentligen inte särskilt lysande, men det känns ändå bra. Som en milstolpe liksom, vi måste göra en förändring, vilken förändring de blir får vi se, det beror lite på, men förändring kommer det bli! Vi hade som vanligt den snyggast hästen i ledvolten i alla fall!
 
Nu ska jag dra in till Halmstad en sväng, kolla rean på Hööks, köpa en toaborste och en film som jag kan roa mig med ikväll! Livet på min pinne, den bästa pinnen!